Ricciardo start achteraan op Hockenheimring

Formule 1-coureur Daniel Ricciardo moet zondag in Hockenheim achteraan starten in de Grote Prijs van Duitsland. De Australische teamgenoot van Max Verstappen bij Red Bull moet voor de derde keer dit seizoen een aantal essentiële onderdelen van zijn motor vervangen, met als gevolg een forse gridstraf, meldt de Formule 1.

Red Bull vervangt de MGU-K (een belangrijk onderdeel van de hybride-motor), de batterijopslag en de besturingselektronica in de wagen van Ricciardo. De reglementen van autosportfederatie FIA schrijven bij een derde vervanging van deze onderdelen een gridstraf voor. In zijn geval moet hij in totaal twintig plaatsen naar achteren in de startopstelling.

Red Bull heeft met opzet het circuit van Hockenheim gekozen om de straf te nemen. ,,Je kunt op dit circuit goed inhalen, dus als ik achteraan moet starten, heb ik genoeg mogelijkheden me naar voren te werken. Ideaal gezien winnen we de week erna in Hongarije, dus nemen we hier maar ons verlies'', aldus Ricciardo, de nummer 4 in de WK-stand.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement