Red Bull ziet 'halo' niet zitten

Red Bull en Force India zijn tegen het invoeren van de cockpitbescherming in de vorm van een horizontale beugel met steun. De teambazen van beide renstallen uit de Formule 1 waren dinsdag na een test met de 'halo' op het circuit van Silverstone eensgezind in hun afwijzing. ,,Ik ben geen voorstander van deze oplossing. Ik vind dat we meer onderzoek moeten doen'', zei Christian Horner van Red Bull, het raceteam van Max Verstappen.

De internationale autosportfederatie FIA wil in 2017 extra hoofbescherming invoeren voor de coureurs. Aanleiding is onder meer het ernstige ongeval van de Fransman Jules Bianchi in de Grand Prix van Japan in oktober 2014, die van de baan afvloog met zijn bolide en met zijn helm tegen een takelwagen botste. Hj lag bijna een jaar in coma en overleed.

Ferrari oefende al twee keer met de halo en Sebastian Vettel oordeelde dat zijn zicht er niet beter op werd door de steun die de beugel draagt. Indien de FIA de hoofdbescherming voor 2017 wil doorvoeren, dan is unanieme instemming van de formule 1-teams vereist.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement