Real Madrid blijft diskwalificatie aanvechten

Real Madrid weigert zich neer te leggen bij de diskwalificatie uit het Spaanse bekertoernooi. De topclub uit de hoofdstad vond geen gehoor bij het hoogste Spaanse sporttribunaal TAD, maar besloot direct nieuwe stappen te ondernemen. De 'Koninklijke' kondigde maandag een gang naar de burgerrechter aan om de diskwalificatie ongedaan te maken.

)Real Madrid weigert zich neer te leggen bij de diskwalificatie uit het Spaanse bekertoernooi. De topclub uit de hoofdstad vond geen gehoor bij het hoogste Spaanse sporttribunaal TAD, maar besloot direct nieuwe stappen te ondernemen. De 'Koninklijke' kondigde maandag een gang naar de burgerrechter aan om de diskwalificatie ongedaan te maken.

Real Madrid ging begin deze maand in de fout door Denis Tsjerisjev op te stellen in de eerste bekerwedstrijd tegen Cádiz (3-1). De Russische aanvaller, die de score opende, bleek niet speelgerechtigd omdat hij nog een duel schorsing moest uitzitten uit het seizoen ervoor, toen hij was uitgeleend aan Villarreal.

Volgens de club is Tsjerisjev niet persoonlijk op de hoogte gebracht van zijn schorsing, iets wat volgens de regels wel zou moeten. De Madrilenen menen daardoor juridisch sterk te staan. Alle beroepen zijn tot nu toe echter afgewezen.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement