Puntloze dag voor Nyck de Vries: ‘Er zat niet meer in’

Nyck de Vries reed een teleurstellende race in Monaco FOTO MERCEDES-BENZ/LAT

Een mislukte kwalificatie, een uitvalbeurt in de race en daardoor de leiding in het WK kwijt: voor Formule E-coureur Nyck de Vries was de ‘thuiswedstrijd’ in Monaco er zaterdag een om snel te vergeten.

De Vries, afkomstig uit Uitwellingerga maar inmiddels woonachtig in Monaco, startte in de hobbelige straten van zijn huidige woonplaats teleurstellend als 23e en voorlaatste. Tijdens de kwalificatie stootte hij tegen zijn stuur, waardoor een instelling veranderde en zijn Mercedes-bolide enige tijd minder vermogen had.

Op het stratencircuit waar later deze maand ook de Formule 1 in actie komt, wachtte De Vries een inhaalrace. Die liep uiteindelijk op niets uit. ,,We hoopten op een vroege Safety Car-situatie in de race. Maar die kwam helaas te laat. We hebben gedaan wat we konden, er zat niet meer in”, liet hij na afloop weten.

Het was voor zijn team Mercedes sowieso een teleurstellende race, want teamgenoot Stoffel Vandoorne kwam evenmin aan de finish.

Regerend kampioen Antonio Felix da Costa won, voor Robin Frijns. De Limburger is daardoor met 62 punten de nieuwe leider in de titelstrijd. De Vries (57 punten) zakte naar plek twee. Het volgende Formule E-raceweekeinde staat medio juni op de rol in Mexico.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport