Promotie voor VIOD Driesum en AVC

VIOD Driesum en AVC zijn zaterdagmiddag gepromoveerd naar de derde klasse. De Driezumers verpletterden LEO met 9-1, AVC won na penalty’s van Makkum.

VIOD speelde vorige week in Leens nog met 1-1 gelijk tegen LEO, maar was nu een paar maten te groot.

AVC won na de eerdere 2-1 nederlaag tegen Makkum nu met dezelfde cijfers. Een verlenging bood geen soelaas, waarna de equipe uit Sexbierum de strafschoppen iets beter nam: 5-4. Makkum daalt door de nederlaag af.

1e/2e klasse

Eersteklasser Leeuwarder Zwaluwen kwam op eigen veld niet verder dan 0-0 tegen Noordscheschut, dat aast op promotie. De Leeuwarders zullen in Drenthe alle zeilen moeten bijzetten om degradatie te voorkomen.

Stiens zegevierde met 1-2 tegen Marum in het eerste duel om één plaats in de tweede klasse. Wint Stiens dinsdag ook van Heerenveense Boys, dan is promotie een feit.

3e/4e klasse

RWF moet vrezen voor degradatie uit de derde klasse na een flinke 0-3 verliespartij tegen vierdeklasser Heeg, dat komende zaterdag in eigen huis na elf jaar kan terugkeren op het derde niveau.

Oudehaske won met miniem verschil van Tollebeek (1-0) en zal nog aan de bak moeten in de Noordoostpolder.

Waskemeer ging ten onder tegen Vitesse ‘63 en is ook volgend seizoen vierdeklasser. Na een 4-1 verlies was Vitesse ook in Waskemeer te sterk (2-3).

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement