Programma WK Allround in Berlijn

Zaterdag beginnen de WK Allround in Berlijn. Sven Kramer en Martina Sáblíková verdedigen hun titel. In januari van dit jaar wonnen zij nog de EK Allround.

Kramer kan in Berlijn zijn achtste wereldtitel behalen. Jan Blokhuijsen, Bart Swings (tweede op het EK), Sverre Lunde Pedersen en mogelijk de Rus Denis Joeskov, die volgens zijn coach echter met een lichte liesblessure kampt, worden vooraf als de belangrijkste concurrenten voor de titel gezien.

Die mannen hopen ongetwijfeld dat ze een gaatje kunnen slaan op de 500 meter, zaterdag de eerste afstand. Ze zullen op de kortste afstand in ieder geval weinig mogen toegeven op de tijd van Kramer als ze inderdaad voor de zege willen gaan. De eerste afstand geeft de opponenten een aardig idee van de mogelijkheden in het toernooi.

Wüst

Bij de vrouwen is het de vraag of Ireen Wüst de afgelopen weken genoeg in vorm is gekomen om Sáblíková van titelprolongatie af te houden. Op de EK in januari was ze nog herstellende van de blessure die een streep door haar eerste seizoenshelft zette. In de daaropvolgende wedstrijden waren de resultaten steeds beter.

Ook Antoinette de Jong en Linda de Vries doen mee voor de podiumplekken. De Amerikaanse kanonnen Richardson-Bergsma en Bowe starten niet in Berlijn.

Zaterdag

12.30 uur: 500 meter mannen

12.58 uur: 500 meter vrouwen

13.47 uur: 5.000 meter mannen

16.06 uur: 3.000 meter vrouwen

Zondag

13.30 uur: 1.500 meter mannen

14.24 uur: 1.500 meter vrouwen

15.28 uur: 10.000 meter mannen

16.44 uur: 5.000 meter vrouwen

Kijk hier voor de uitzendtijden van het WK Allround bij de NOS.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement