Profvoetbalwedstrijden in Noord-Brabant verboden

Profvoetbalwedstrijden in Noord-Brabant verboden ANP

Alle voetbalwedstrijden die komend weekeinde in Noord-Brabant zouden worden gespeeld in de eredivisie en de eerste divisie, worden verboden. Dat moet verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk beperken. Ook enkele dancefeesten en carnavalsoptochten gaan niet door. Paardensportevenement Indoor Brabant gaat niet door zoals gepland, maar kan nog worden 'opgeknipt' in kleinere onderdelen met minder toeschouwers. Dat is dinsdag bekendgemaakt op een persconferentie van de Brabantse burgemeesters Jack Mikkers (Den Bosch), Theo Weterings (Tilburg) en John Jorritsma (Eindhoven).

In Noord-Brabant staan komend weekeinde de eredivisiewedstrijden Willem II - Heerenveen, PSV - FC Emmen en RKC Waalwijk - FC Groningen op het programma. In de eerste divisie zou TOP Oss thuis spelen tegen FC Den Bosch. Volgens de Eindhovense burgemeester Jorritsma heeft iedereen begrip getoond voor de maatregel. Die geldt tot maandag. Daarna kijken de burgemeesters of er nieuwe maatregelen nodig zijn.

De burgemeesters hebben geen besluit genomen over het amateurvoetbal, omdat daar geen tribunes vol toeschouwers zijn, zoals bij het profvoetbal. Als de KNVB tot de conclusie komt dat het amateurvoetbal niet door kan gaan, "zouden wij dat ondersteunen", stelden de burgemeesters.

home
net-binnen
menu