Profcarrière Hartthijs de Vries eindigt voor deze begonnen is

Hartthijs de Vries heeft zijn profcontract bij Team Roompot-Nederlandse Loterij nog voor zijn debuut ingeleverd. De 21-jarige Kollumer kampt met hartritmestoornissen en daardoor kan hij niet meer met plezier op de fiets stappen, zo zegt hij zelf.

Begin september werd bekend dat De Vries een contract zou tekenen bij het team van zijn provinciegenoot Pieter Weening. Jarenlang was hij ermee bezig geweest en nu was het eindelijk gelukt om prof te worden.

Vier maanden later levert De Vries zijn contract, dat drie dagen daarvoor was ingegaan, weer in. ,,Ik ha krekt myn dream helle en dat is no fuort, dat moat earst efkes in plakje krije’’, zo zegt De Vries.

Bij zijn team schrokken ze van het onverwachtse nieuws. ,,Wij betreuren het enorm dat Hartthijs direct het team zal verlaten. Binnen ons team zijn wij continu op zoek naar nieuwe Nederlandse talenten die we kunnen helpen om binnen de wielerwereld een succesvolle carrière op te bouwen. Hartthijs was hier zeker een van’’, zo reageert teammanager Michael Zijlaard in een persverklaring.

De Vries kampt al sinds zijn Rabotijd met hartritmestoornissen, maar rond de kerstdagen verergerden deze. ,,Ik ha der in pear kear deis lêst fan, sels as ik op de bank sit. Troch dy ûnwissens ha’k gjin nocht mear oan it fytsen.’’

Hoogtepunten in zijn carrière waren de Jongerentrui in de Topcompetitie, klassiekerwinst in de Ronde van Alkmaar en zijn topklasseringen in Gent-Wevelgem en Parijs-Tours voor Beloften.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement