Prijsvraag: wie helpt Noppie aan een nieuwe nickname?

Met het WK darts voor de deur werden op tv-zender RTL 7 onlangs de bijnamen van profdarters onder de loep genomen. De verslaggevers van dienst constateerden dat die van Danny Noppert - de beste Friese darter van dit moment - niet meer kan. ,,Noppie is de slechtste van allemaal’’, zo werd gezegd. 

De dartsprof uit Joure, vorige week nog halve-finalist op de Players Championships van de profbond PDC, kan zich daar wel iets bij voorstellen. ,,Ik heb ’m ook al niet meer op mijn shirt staan’’, zegt hij.

Danny Noppert kan derhalve wel een nieuwe bijnaam gebruiken. Hij vindt het daarom een prima idee dat hij in samenwerking met de sportredactie van de Leeuwarder Courant een prijsvraag voor een nieuwe nickname kan uitschrijven. De LC-lezers mogen proberen er eentje te verzinnen, waarna Noppert, mits hij zich er in kan vinden, zijn voorkeur uitspreekt.

Hoe bereiden de Friese WK-gangers zich voor?
Lees verder

De suggesties kunnen alleen via de mail worden ingestuurd. Het mailadres is: sport@lc.nl, onder vermelding van 'Nieuwe Noppie' plus de naam en woonplaats van de inzender. De prijsvraag loopt tot en met maandag 10 december. Mocht Danny Noppert een inzending honoreren, dan zal aan de winnaar een prijs worden overhandigd.

WK begint bijna

Over het WK van de PDC: de in Bolsward woonachtige Jan 'Double' Dekker komt in het Londense Alexander Plaza meteen op de openingsdag (13 december) in actie. Dekker treft 's avonds viervoudig wereldkampioene Lisa Ashton. De winnaar speelt in de volgende ronde tegen de als negentiende geplaatste Mervyn King.

Danny Noppert speelt zijn eerste partij vrijdagavond 14 december. Tegenstander is de uit Hongkong afkomstige Royden Lam. De winnaar treft in de volgende ronde de voormalig wereldkampioen bij de jeugd, de Duitser Max Hopp.

Stuur Noppies nieuwe 'nickname' in:

Mail naar sport@lc.nl en maak kans op een prijs

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement