Porte en Van Garderen kopmannen BMC in Tour

De Amerikaanse wielerploeg BMC heeft in de Tour de France twee troeven. Richie Porte en Tejay van Garderen delen het kopmanschap bij BMC, dat met beide renners hoog wil eindigen in het algemeen klassement van de Franse wielerronde. Van Garderen stond vorig jaar op de derde plaats toen hij in de slotweek vanwege ziekte moest opgeven.

De 27-jarige Amerikaan schreef afgelopen week in de Ronde van Zwitserland een bergetappe op zijn naam. Van Garderen bewees daarmee dat hij in vorm verkeert voor de Tour. Hij deelt het kopmanschap met Porte, de Australiër die de Sky-ploeg van Chris Froome heeft verruild voor BMC.

De Belg Greg Van Avermaet en de Australische tijdritspecialist Rohan Dennis mogen in de Tour voor dagsucces gaan. Vorig jaar boekten beiden een ritzege. Marcus Burghardt (Dui), Michael Schär (Zwi), Brent Bookwalter (VSt), Damiano Caruso (Ita) en Amaël Moinard (Fra) maken de ploeg compleet. ,,Een diverse groep renners'', zo omschrijft ploegbaas Jim Ochowicz zijn equipe. ,,Iedereen heeft zijn eigen rol.''

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement