Politieke gevangenen in Bahrein vragen Hamilton om hulp

Politieke gevangenen in Bahrein vragen Hamilton om hulp ANP

Politieke gevangenen uit Bahrein willen dat Formule 1-coureur Lewis Hamilton aandacht vraagt voor de mensenrechtensituatie in hun land. The Guardian meldt dat drie politieke gevangenen brieven hebben gestuurd naar de wereldkampioen om zijn hulp te vragen.

De brieven werden verstuurd na uitspraken van Hamilton nadat hij zijn zevende wereldkampioenschap had binnengehaald bij de grand prix van Turkije. "We moeten de mensenrechtenkwesties in de landen waar we naartoe gaan onder ogen zien en niet negeren, en dan niet over 20, 30 jaar, maar nu", zei hij toen. Eerder dit seizoen maakte Hamilton ook al een statement voor onder meer de Black Lives Matter-beweging.

Volgens The Guardian wordt Hamilton in de brieven gevraagd om een statement te maken door een T-shirt te dragen waarmee hij zijn steun laat zien voor politieke gevangenen. Ook nodigen ze hem uit om slachtoffers van het regime in Bahrein persoonlijk te ontmoeten.

De komende twee grands prix worden in Bahrein gereden. De wedstrijden vinden plaats op 29 november en 6 december op het International Circuit in Sakhir.