Pogba in opspraak bij Fransen

Paul Pogba is in opspraak geraakt in Frankrijk. De beoogde sterspeler van het gastland vierde woensdagavond met een obsceen gebaar de late zege op Albanië (2-0).

Pogba legde na één van beide doelpunten in de slotfase zijn hand op de binnenkant van een elleboog. De middenvelder stak een onderarm wild de lucht terwijl hij iets schreeuwde richting de dug-out of tribune. Volgens veel Fransen staat dat gebaar voor: Fuck you. Ze konden alleen maar gissen of Pogba het gemunt had op de bondscoach, journalisten op de perstribune of Franse fans.

Pogba was donderdag het onderwerp van gesprek in Frankrijk. Zelfs staatssecretaris Thierry Braillar moest vragen over hem beantwoorden. ,,Ik heb niets gezien, dus voor ik een mening heb, moet ik de beelden bekijken'', zei hij.

Pogba werd door bondscoach Didier Deschamps gewisseld tijdens het eerste duel met Roemenië (2-1). Tegen Albanië mocht hij slechts invallen. De middenvelder van Juventus reageerde donderdagavond laat over de ophef rond zijn persoon. ,,Zulke gebaren maak ik vaker als ik heel blij ben'', zei hij. ,,En ik was gewoon heel blij met dat doelpunt. Het is echt niet zo dat ik zo wraak op iemand wilde nemen. Op die tribune zaten mijn moeder en broers. Ik wilde mijn vreugde met hen delen.''

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement