Ploegleider: Froome mogelijk toch in Tour de France

Ploegleider: Froome mogelijk toch in Tour de France ANP

Viervoudig Tourwinnaar Chris Froome kan zich mogelijk toch gaan opmaken voor deelname aan de Ronde van Frankrijk. Hoewel de Brit van Israel Start-Up Nation dit jaar nog niet de gewenste vorm heeft laten zien, verwacht ploegleider Rik Verbrugghe toch dat de 36-jarige wielrenner deel zal uitmaken van de Tourploeg. Eerder zei de Belg nog dat deelname van Froome verre van zeker was.

"Wij beseffen dat zijn huidige niveau onvoldoende is met het oog op een goed klassement of ritwinst in de Tour, maar de Tour zou de volgende stap kunnen zijn in het herstelproces van Chris, zeker ook met het oog op de Vuelta", zegt Verbrugghe tegen de Belgische krant La Dernière Heure. "Ook mentaal zou het hem een enorme boost geven."

Froome eindigde in het Critérium du Dauphiné als 47e, op meer dan 40 minuten van winnaar Richie Porte die in het verleden vaak zijn meesterknecht was bij Team Sky. Het is de Brit, na zijn zware ongeluk in de Dauphiné van 2019, nog niet gelukt om op topniveau terug te keren. Froome, die na vorig seizoen Ineos verruilde voor Israel Start-Up Nation, zal bij zijn ploeg in de Tour dan ook zeker niet de rol van kopman vervullen. De Canadees Michael Woods is de renner voor het klassement.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport