Platini mijdt stadions bij EK voetbal

Michel Platini zal deze maand geen wedstrijden bezoeken tijdens het EK voetbal in Frankrijk. De onlangs opgestapte voorzitter van de UEFA mijdt met opzet de stadions, liet zijn perswoordvoerder Jean-Christophe Alquier weten. Hij wil geen nieuw conflict met de wereldbond FIFA uitlokken.

De Franse voetbalheld Platini nam in 2011 een bedrag van 1,8 miljoen euro aan van toenmalig FIFA-baas Sepp Blatter. Die betaling wekte de schijn van corruptie en leidde in december tot een schorsing van de Fransman. Toen het internationaal sporttribubaal CAS die schorsing in mei handhaafde, legde Platini zijn voorzittersfunctie bij de UEFA neer.

De schorsing houdt in de Platini niets in het voetbal mag doen. Hoewel de Franse bond hem heeft uitgenodigd wedstrijden te bezoeken tijdens het EK, zal hij daar geen gebruik van maken. Vooral omdat niet duidelijk is of Platini met een bezoek aan het stadion de regels van de FIFA overtreedt. De zestigjarige Platini heeft zich ook voorgenomen geen interviews te geven of zich in het openbaar over voetbalzaken uit te laten.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement