Platini krijgt maandag CAS-oordeel te horen

De geschorste UEFA-voorzitter Michel Platini krijgt maandagochtend uitsluitsel over zijn toekomst. Het sporttribunaal in Lausanne (CAS) doet om 11.00 uur uitspraak in de beroepszaak die de Franse oud-international tegen zijn straf heeft aangespannen. ,,Het wordt of een eeuwige vakantie als gepensioneerde, of een terugkeer bij de UEFA als preses'', liet hij onlangs weten.

Platini wil eerherstel nadat de ethische commissie van de wereldvoetbalbond FIFA hem in december schorste voor acht jaar wegens ontoelaatbare praktijken. De beroepscommissie bracht de straf in februari terug naar zes jaar. Platini nam daar evenmin genoegen mee en stapte naar het CAS.

Kern van de zaak is een duistere betaling door toenmalig FIFA-president Sepp Blatter van omgerekend 1,8 miljoen euro aan Platini. Volgens de ethische commissie van de FIFA wekte die transactie de schijn van omkoping en corruptie.

Blatter, eveneens voor zes jaar geschorst, trad eind vorige maand op als getuige in Lausanne. De Zwitser hoopt dat zijn beroepszaak bij het CAS half mei in behandeling wordt genomen.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement