Pirelli dreigt Formule 1 te verlaten

Bandenleverancier Pirelli dreigt uit de Formule 1 te stappen als er niet snel goedkeuring komt voor een uitgebreid testprogramma van nieuwe banden. Het betreft de bredere banden die zeer waarschijnlijk vanaf 2017 hun intrede doen in de koningklasse. Directeur Paul Hembéry zette op de website motorsport.com de discussie op scherp.

,,Als ik maandag geen goedkeuring heb of een andere positieve boodschap, dan wordt het een moeilijk verhaal. We kunnen ons werk zo niet doen. Er is ons gevraagd grote veranderingen door te voeren in de banden. Testen is daar een noodzakelijk onderdeel van'', aldus Hembéry.

Pirelli is de enige bandenleverancier in de Formule 1 en kreeg ook het contract voor 2017 tot en met 2019. Afgelopen weekeinde zou er volgens motorsport.com bij de Grand Prix van China koortsachtig overleg zijn gevoerd over een testprogramma.

De Formule 1 plant voor 2017 grote veranderingen in het uiterlijk van de bolides, zodat deze nog sneller worden. Bredere banden zijn wezenlijk onderdeel van die vernieuwingen.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement