Petersen volgt Hamstra op bij Vitesse

Edwin Petersen is het nieuwe hoofd van de jeugdopleiding van Vitesse. De trainer komt over van de KNVB, waar hij coach was van Oranje onder 16, assistent van Oranje onder 19 en ook werkte als manager talentontwikkeling. Petersen ondertekent bij Vitesse een driejarig contract.

,,De club heeft goed voor ogen hoe Vitesse moet spelen en hoe spelers en trainers zich moeten ontwikkelen om bij te dragen aan de resultaten. Op dat fundament wil ik verder borduren'', aldus Petersen, die bij de Arnhemmers de opvolger is van Gerry Hamstra. Hamstra stapte in juni over naar sc Heerenveen, waar hij nu werkzaam is als technisch manager.

,,De organisatie, visie en structuur van de voetbalacademie staat. We willen de ingezette koers nu verder uitdiepen'', zegt Mo Allach, technisch directeur van Vitesse. ,,Edwin wordt daarbij een belangrijke schakel.''

Petersen was, voordat hij bij de KNVB aan de slag ging, werkzaam in de jeugdopleiding van PSV en ook werkte hij in Canada als assistent-trainer en hoofd jeugdopleidingen van FC Edmonton.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement