Payet geniet van heldenrol

Alle spanningen en emoties kwamen er vrijdagavond uit bij Dimitri Payet. De aanvaller van het Franse elftal had zijn land even daarvoor met een prachtige treffer weer op voorsprong geschoten in de openingswedstrijd van het EK tegen Roemenië (2-1) en kreeg in blessuretijd een publiekswissel van bondscoach Didier Deschamps. Huilend stapte Payet van het veld in het Stade de France, begeleid door een klaterend applaus.

,,Dat ik hier vanavond sta en een doelpunt maak, is het resultaat van heel hard werken en veel opofferingen'', zei de smaakmaker van de Engelse club West Ham United. Payet (29) botste eerder dit jaar nog met Deschamps, maar stond vrijdag toch aan de aftrap. Hij beloonde het vertrouwen van de bondscoach met een wervelend optreden, bekroond met een assist én een schitterend doelpunt.

,,Aan het begin van het seizoen had ik nooit gedacht dat ik hier zou staan'', zei Payet. ,,Er stond heel wat druk op ons en deze wedstrijd bracht veel emoties met zich mee, maar ik heb genoten op het veld.''

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement