Parma begint Serie A met 5 punten in de min

Het naar de Serie A gepromoveerde Parma begint het nieuwe seizoen met vijf punten in mindering. Reden daarvoor is een poging tot matchfixing van aanvaller Emanuele Calaio. Dat oordeelde de rechter maandag. De 36-jarige Italiaan is voor twee jaar geschorst en moet een boete van 20.000 euro betalen. Parma is ook gestraft en zal met een negatief saldo van vijf punten beginnen aan de competitie.

Calaio vroeg afgelopen seizoen voor de wedstrijd tegen Spezia aan een paar tegenstanders via berichtendienst WhatsApp om wat minder weerstand te bieden. Parma won het duel met 2-0 en verzekerde zich daardoor van een stapje hogerop naar de Serie A.

Eerder deed de clubleiding het af als een grap van Calaio. ,,We kunnen anders niet geloven dat je in zo'n serieuze situatie een dergelijke test verstuurt.'' De Italiaanse voetbalbond kon er niet om lachen en stapte naar de rechter.

Parma gaat in hoger beroep tegen de straf voor Calaio en tegen de puntenmindering. ,,We zijn erg teleurgesteld in het oordeel van de rechter", schrijft de club in een verklaring. ,,We vinden de sancties buiten alle proporties. De straffen voor onze speler en onze club zijn onrechtvaardig en onlogisch. We vertrouwen erop dat we onschuldig worden verklaard door het Hof van Beroep."

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement