PSV biedt vier miljoen op Denzel Dumfries

Denzel Dumfries gaat naar PSV.

Het seizoen is voor SC Heerenveen amper een week afgelopen, maar nu al neemt de belangstelling voor Denzel Dumfries toe.

PSV heeft een bod uitgebracht van vier miljoen euro op de rechtsback, die afgelopen seizoen goed was voor vier doelpunten en zeven assists. De landskampioen ziet in Dumfries een ideale vervanger voor Santiago Arias, die vermoedelijk deze zomer vertrekt uit Eindhoven.

,,Laten we heel helder zijn: wij hoeven niet te verkopen”, zei Gerry Hamstra, die overigens niet op de belangstelling van PSV wilde reageren. ,,We hebben vorig jaar behoorlijk verkocht. En ook nu staat er kapitaal op het veld. Het is logisch dat clubs achter onze spelers aanzitten.”

Een nieuwe spits heeft voor Hamstra prioriteit, aangezien Reza Ghoochannejhad vertrekt. Daarnaast zoekt de club een vervanger van tweede doelman Wouter van der Steen.

Mogelijk gaat Heerenveen ook de markt op voor een verdedigende middenvelder. Stijn Schaars ligt immers nog lang uit de roulatie. ,,We kijken hoe we dat gaan invullen”, aldus Hamstra. ,,Mogelijk kunnen we dat intern ook oplossen.”

De club is in gesprek met Morten Thorsby voor een langer verblijf. Het contract van de Noorse middenvelder loopt medio 2019 af.