PSV begint te draaien

PSV heeft zaterdagavond in Zwolle dan toch laten zien dat de ploeg titelkandidaat genoemd mag worden. Na twee lastige zeges bij FC Utrecht (1-2) en tegen AZ (1-0) werd PEC eenvoudig opzij gezet: 0-4. Het team van trainer Phillip Cocu combineerde en controleerde en kwam zelf nauwelijks in de problemen. PEC Zwolle liet negentig minuten lang te weinig zien: doelpogingen zeilden over of langs.

Op het veld waar PSV op 8 mei onverwacht nog de landstitel mocht vieren kwam de regerend kampioen alleen nog wat moeizaam op gang. Na twintig minuten dreigde een vrije trap van Davy Pröpper te mislukken maar spits Luuk de Jong wist de bal met het hoofd binnen de lijnen te houden en met het hoofd voor het doel te brengen. Verdediger Nicolas Isimat stond op de goede plek om raak te koppen voor zijn tweede doelpunt sinds zijn komst naar Eindhoven in 2014.

Een kwartier later benadrukte Jorrit Hendrix dat hij zeker nog niet uitgevlakt hoeft te worden als PSV doorgaat met versterkingen halen voor het middenveld. Met de komst van Bart Ramselaar van FC Utrecht en de plannen om Siem de Jong te huren van Newcastle United dreigt de speler uit eigen jeugd wederom het slachtoffer te worden op het PSV-middenveld. Hendrix scoorde tegen PEC van ver met een hard schot dat in de linkerhoek verdween.

Contract

Ramselaar tekende deze week zijn contract bij PSV en zat zaterdagavond al bij de wedstrijdselectie, maar in actie kwam hij nog niet.

PEC-trainer Ron Jans probeerde na rust meer te brengen met een extra aanvaller maar Cocu counterde door net zoals tegen FC Utrecht en AZ met een extra verdediger (Daniel Schwaab) te gaan spelen. In de slotfase liep PSV verder uit. Spits Luuk de Jong maakte zijn eerste van het seizoen en de achttienjarige invaller Steven Bergwijn scoorde zijn eerste voor de hoofdmacht van de landskampioen.

Feyenoord

PSV en ADO Den Haag zijn de enige twee clubs die het maximale resultaat hebben uit de drie eerste competitieduels. Feyenoord kan daar zondag nog bij komen als de club uit Rotterdam in Almelo wint van Heracles.

PEC staat er na drie duels slecht voor. De club pakte tot dusver slechts één punt.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement