'PIM' Blangé richting de uitgang bij KNVB

Aan het dienstverband van Peter Blangé bij voetbalbond KNVB lijkt al weer een einde te komen. Een woordvoerster van de bond bevestigde dat er gesprekken daarover gaande zijn met Blangé, die op 1 februari vorig jaar in Zeist begon als prestatie- en innovatiemanager (PIM). De olympisch volleybalkampioen van 1996 werd binnengehaald door de toenmalige technisch directeur Hans van Breukelen.

De 53-jarige Blangé ging vorig jaar bij de KNVB aan de slag op de afdeling voetbaltechnische zaken, die toen nog onder leiding stond van Van Breukelen. Een paar maanden later stapte de oud-doelman echter op, onder meer door alle kritiek die hij kreeg naar aanleiding van alle perikelen rond de aanstelling van een nieuwe bondscoach.

Blangé heeft als 'PIM' de taak om de KNVB, de coaches en clubs te voorzien van innovatieve en wetenschappelijke inzichten. ,,1 procent verschil of een fractie van een seconde kan wedstrijden op het allerhoogste niveau beslissen'', zei de Voorburger bij zijn aanstelling. ,,Onderzoek en innovatie kunnen er een bijdrage aan leveren om net dat verschil te maken.''

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement