Overtuigende paaswinst voor VC Sneek (plus samenvatting en interviews)

De volleybalsters van Sneek hebben zondagmiddag in eigen huis het nacompetitieduel gewonnen van Eurosped. Het werd 3-0 (25-16, 25-19, 25-12). Het was de eerste keer in de kampioenspoule dat Sneek geen set tegen kreeg.

Eurosped bleek in de competitie een taaie tegenstander voor Sneek en won een flinke serie wedstrijden. In de nacompetitie was er nog een prima start, maar de laatste weken stortte de ploeg van trainer Jan Berendsen in elkaar. Alterno won vorige week met liefst 3-0, waarvan twee sets in behoorlijk overtuigende cijfers (14-25).

Must-win

Tegen een geknakte ploeg, dat Daphne Knijff deze week ook nog met een zware blessure zag afhaken, moest Sneek met 3-0 of 3-1 winnen. De ploeg van trainer Abe Meininger stond vooraf namelijk derde, omdat Alterno zaterdagavond al had gewonnen. Ook Zwolle, over twee weken de tegenstander, deed met een punt tegen Sliedrecht Sport (de eerste finalist) goede zaken. 

Sneek liet er in de eerste set geen gras over groeien en pakte een 5-0 voorsprong, onder meer door een mooie ace van Anniek Siebring. Bij 14-4 vroeg Eurosped-coach Berendsen om een time-out. De setwinst kwam nooit in gevaar: 25-16.

Op stoom

Het eerste gaatje in de tweede set was nog niet zo gauw gevonden. Eurosped deed nu echt mee, maar Sneek kwam langzaam weer op stoom en pakte een ruime 17-11 voorsprong. Paula Boonstra sloeg het setpoint op 25-19 binnen. Ook in de derde set kon Eurosped niet echt uit een ander vaatje tappen. Het begin was goed, maar al gauw stond er een 13-7 stand op het bord.  De buit was dan ook al binnen. Sneek drukte rap door en won de set met 25-12 en de wedstrijd met 3-0.

Stand

Zwolle staat na het verlies van zaterdag tegen Sliedrecht Sport op 14 punten. Over twee weken reist Sneek af naar Zwolle. Een belangrijk duel in de jacht op de finales. Alterno heeft er nu 15, maar moet nog twee keer tegen Sliedrecht en sluit af in Sneek. De Snekers hebben nu 18 punten.