Oud-Cambuurverdediger haalt met crowdfundingsactie geld bijeen voor eigen sushiketen

Sai van Wermeskerken. FOTO SUSHI ROKU

Sai van Wermeskerken, de oud-Cambuurverdediger die inmiddels speelt voor PEC Zwolle, heeft middels crowdfunding geld bijeengesprokkeld om het tweede restaurant van zijn eigen keten van sushirestaurants te openen.

De eerste afhaallocatie van de keten, Sushi Roku genaamd, is inmiddels geopend in Leek en in Zwolle moet ook een vestiging van de keten verrijzen, daarom werd met crowdfunding zo’n 103.000 euro opgehaald. Binnen een dag was het streefbedrag binnen. Dit geld, met daarbij nog een eigen inbreng van 50.000 euro, is bestemd voor het afbouwen van het pand in Zwolle dat casco is opgeleverd en het inrichten van het restaurant en de keuken van het pand. Het is de bedoeling dat mensen al in december sushi kunnen bestellen bij het restaurant.

Van Wermeskerken richt zijn pijlen voor nieuwe locaties op de regio Noord- en Oost-Nederland, dat is „logistiek gezien het handigst met het oog op de distributie van onze producten en voor de aanlevering van onze verse vis uit Urk.”

De restaurants werken middels een bezorg- en afhaalconcept met sushi en andere Japanse etenswaren. Chefkok is de uit Japan afkomstige Takaaki Tanaka, die inmiddels negen jaar in Nederland woont. De 26-jarige Van Wermeskerken heeft een Nederlandse vader en een Japanse moeder en bracht zijn jeugd door in Japan. Vervolgens startte hij zijn voetbalcarrière bij FC Dordrecht, waar vanuit hij overstapte naar Cambuur. Hij stapte vorig jaar transfervrij over naar PEC Zwolle.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
Cambuur