Oranje schrapt ook alle trainingen van eind maart in Zeist

Oranje schrapt ook alle trainingen van eind maart in Zeist ANP

Het Nederlands elftal komt eind deze maand ook niet bijeen voor een trainingskamp, nu de oefenduels met Spanje en de Verenigde Staten zijn afgelast vanwege het coronavirus. Dat heeft bondscoach Ronald Koeman na overleg met de leiding van de KNVB besloten.

Oranje zou van 23 tot en met 29 maart in Zeist verblijven. Behalve de geplande vriendschappelijke interlands tegen de Verenigde Staten (26 maart) en Spanje (29 maart) wilde Koeman zijn selectie tijdens die trainingen ook voorbereiden op het EK dat over drie maanden op de agenda staat.

De internationals zijn nu vrij in de laatste week van maart. De eerstvolgende trainingsstage van Oranje staat voor 18 mei gepland en is bedoeld voor spelers die het seizoen dan al met hun club hebben afgesloten. De overige internationals melden zich later in mei bij het Nederlands elftal.

Oranje traint op weg naar het EK in Zeist, De Lutte en in Oostenrijk en oefent nog tegen Griekenland (28 mei) en Wales (6 juni). Koeman en zijn spelers moeten afwachten of het EK wel doorgaat en niet naar de zomer van 2021 wordt verplaatst. Mogelijk komt daar dinsdag meer duidelijkheid over, als de UEFA met afgevaardigden van de 55 aangesloten Europese bonden vergadert.

home
net-binnen
menu