Oranje onder 19 loopt WK mis

Het Nederlands elftal onder 19 jaar heeft donderdagavond in Sandhausen naast een ticket voor het WK in 2017 in Zuid-Korea gegrepen. De ploeg van bondscoach Aron Winter verloor donderdag de enerverende play-offwedstrijd tegen Duitsland na strafschoppen: 5-4. Na de normale speeltijd was de stand 2-2 en na de verlenging stond het 3-3.

Voor de ploeg van Winter was het de tweede domper binnen drie dagen. Afgelopen maandag ging Oranje met 5-1 onderuit in de laatste groepswedstrijd van het EK in Duitsland. Daardoor eindigde Nederland in de poule als derde. Met een plaats bij de eerste twee had Oranje zich geplaatst voor de halve finales en was het bovendien zeker geweest van het WK-ticket.

Nederland maakte in de herkansing tegen Duitsland bijna tachtig minuten een zwakke indruk. De thuisploeg liet echter legio kansen liggen, waarna de ploeg van bondscoach Aron Winter in de slotfase alsnog toesloeg met twee prachtige doelpunten van Abdelhak Nouri en Dennis van der Heijden (1-2). In de extra tijd en in de eerste verlenging scoorde Duitsland (3-2), maar Sam Lammers hield Oranje in de race (3-3). Vanaf elf meter schoten daarna Nouri en Michel Vlap op de lat.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement