Oranje mogelijk zonder Van Dijk en Wijnaldum

Ronald Koeman overweegt Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum donderdagavond rust te geven als het Nederlands elftal tegen Slowakije oefent. ,,Dat is zeker een mogelijkheid", zei de bondscoach vlak voor de training in Trnava.

Van Dijk en Wijnaldum sloten pas maandag aan bij Oranje omdat ze zaterdag nog met Liverpool tegen Real Madrid de finale van de Champions League voetbalden. ,,Als ze niet beginnen tegen Slowakije, dan is dat omdat ik ze rust geef", zei Koeman. ,,Anders zouden ze namelijk wel spelen. Maar we moeten het allemaal nog even bekijken."

Koeman verklapte wel dat Jasper Cillessen en Jeroen Zoet allebei speeltijd krijgen in de komende interlands tegen Slowakije en Italië. ,,Ze keepen allebei een wedstrijd", zei hij. Ook Ruud Vormer, Eljero Elia en Terence Kongolo mogen op speeltijd rekenen. ,,Dat is wel de bedoeling als je nieuwe gezichten erbij haalt."

Kongolo, Elia en Vormer ontbraken twee maanden geleden nog tegen Engeland en Portugal. ,,Ik ken ze natuurlijk vrij goed'', doelde Koeman op zijn periode bij Feyenoord. ,,Ik heb ze allemaal onder mijn hoede gehad. Kongolo heeft zich goed ontwikkeld. Het is heel goed dat hij in de Premier League is gaan spelen. Ruud heeft zich ook ontwikkeld. Ook in een stukje persoonlijkheid. Hij is aanvoerder bij Club Brugge en speelt anders dan in zijn periode onder mij bij Feyenoord. Elia is de Elia die hij was. Ik vind dat hij dit verdiende vanwege zijn laatste goede periode."

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement