'Opvolger Vonk' ontkent gesprek met SC Heerenveen (update)

Technisch directeur Gerard Nijkamp van PEC Zwolle zegt dat van een overgang naar SC Heerenveen geen sprake is.

Volgens De Telegraaf is Nijkamp door Heerenveen-directeur Luuc Eisenga benaderd om Hans Vonk op te volgen als eindverantwoordelijke voor het voetbalbedrijf.

Vonk heeft een aflopend contract en Eisenga zou hebben besloten dat niet te verlengen. Eisenga onthoudt van zich commentaar, Vonk wil niet meer kwijt dan dat hij de zaak ,,intern met betrokken" gaat bespreken.

Gerard Nijkamp wel. ,,Het is niet aan de orde", zegt hij. ,,Ik heb Luuc Eisenga dinsdag gezien en kort even gesproken op de vergadering van de Eredivisie CV, maar er waren veel meer directeuren van voetbalclubs aanwezig met wie ik contact heb gehad. Dat is het enige dat ik erover kwijt wil, ook omdat ik verder reageren niet netjes vind ten opzichte van Hans Vonk. Ik snap hier echt niks van, ongelooflijk. Ik focus me op PEC Zwolle en heb hier een contract voor onbepaalde tijd."

Adriaan Visser, voorzitter van PEC Zwolle, sluit zich aan bij zijn technisch directeur. ,,Gerard Nijkamp en ik hebben met elkaar afgesproken dat we de komende twee seizoenen sowieso nog bij PEC blijven. Daar gaan we geen concessies aan doen. Of Manchester United moet een vacature hebben.... Zonder gekheid: dit is een broodje aap-verhaal."

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement