Opmerkelijke ommezwaai in FIFA-verkiezing

De voetbalbond van Zuid-Sudan heeft een opmerkelijke ommezwaai gemaakt in de verkiezing van een nieuwe voorzitter bij de FIFA. Het Afrikaanse land had in eerste instantie beloofd te stemmen op Gianni Infantino, waarmee Zuid-Sudan inging tegen het advies van de overkoepelende federatie CAF. Een paar dagen later blijkt Zuid-Sudan van mening veranderd en wil het land op 26 februari toch op sjeik Salman Bin Ebrahim al Khalifa stemmen.

Het bestuur van de Afrikaanse federatie CAF maakte vorige week bekend dat het hele continent achter sjeik Salman staat. De FIFA-kandidaat uit Bahrein zou daarmee in één klap 54 stemmen binnen hebben. Toch is Afrika niet zo unaniem als het CAF wil doen geloven. Egypte en Liberia lieten al weten te gaan stemmen op de Jordaanse prins Ali bin Al-Hussein, terwijl Zuid-Sudan beweerde Infantino te steunen.

Het voetbalbestuur van dat land gaat bij nader inzien echter toch voor sjeik Salman. In een verklaring meldt Zuid-Sudan dat het 'stemadvies' van het CAF nog niet binnen was toen het de steun aan Infantino beloofde.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement