Openingsduel EK verloopt droog, Oranje start in prima voetbalweer

Openingsduel EK verloopt droog, Oranje start in prima voetbalweer ANP

In Rome gaat vrijdagavond, een jaar later dan aanvankelijk gepland, eindelijk het EK voetbal van start. Om 21.00 uur treffen Turkije en Italië elkaar, een wedstrijd die wordt gespeeld onder droge weersomstandigheden. Dat meldt Weer.nl.

In aanloop naar de openingswedstrijd is er wel kans op wat neerslag en een klap onweer. Tijdens het duel zelf lijkt het wel gewoon droog te blijven en zijn er opklaringen. Verder stijgt het kwik tot om en nabij de 21 graden en dus wordt het prima voetbalweer.

Het toernooi komt komend weekend pas echt op gang. Dan worden er wedstrijden gespeeld in zes van de in totaal elf speelsteden. Elke wedstrijd zal dus ook in andere weersomstandigheden worden gespeeld. Zo worden er zaterdag in Bakoe, Kopenhagen en Sint-Petersburg duels afgewerkt. In het Azerbeidzjaanse Bakoe, waar Wales en Zwitserland de degens kruisen, wordt het 25 graden en schijnt de zon. In de Deense hoofdstad Kopenhagen spelen Denemarken en Finland hun wedstrijd tijdens temperaturen van maximaal 17 graden. Diezelfde temperatuur wordt zaterdag ook in het Russische Sint-Petersburg verwacht, waar België en Rusland elkaar voor het eerst treffen.

Prima voetbalweer voor Oranje

Zondag is het de dag waarop Nederland de eerste wedstrijd op het EK speelt, in Amsterdam tegen Oekraïne. Het zal helder weer zijn met weinig wind en temperaturen die boven de 20 graden uitkomen. Verder staan Engeland en Kroatië zondag tegenover elkaar in Londen, waar de zon flink schijnt en waar het maar liefst 27 graden kan worden.

Het spannendste weer wordt zondag volgens Weer.nl verwacht tijdens de wedstrijd tussen Oostenrijk en Noord-Macedonië, de twee andere landen bij Oranje in de groep. De twee ploegen treffen elkaar om 18.00 uur in de Roemeense hoofdstad Boekarest. Daar wordt het zo'n 22 graden, maar is de kans op onweer groot.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
EK voetbal