Een van de grote krachten van Nintendo is dat ze met heel veel games een vrolijk gevoel weten los te krijgen. Met de role playing game Miitopia op de Switch is dat niet anders.

Hoe leuk is het om met je broertje of zus, je ouders of met opa en oma op avontuur te gaan. Het kan in Miitopia . Dat kon trouwens al een paar jaar eerder, want in 2017 verscheen er al een versie voor de 3DS.

Voor wie de game nog niet kent, in het vredige dorp van Miitopia pikt een duistere vorst de gezichten van de inwoners, om ze vervolgens uit te delen aan monsters. Aan de speler de taak die te verslaan en de gezichten terug te krijgen.

Met Harry Styles op monsterjacht

Dat doe je met een team van vier Mii-poppetjes. In de ontwerpstudio kun je jezelf namaken, maar ook vrienden en vriendinnetjes, je ouders, bekende voetballers, filmsterren of muzikanten. Wil je met Harry Styles, je oma en Frenkie de Jong op monsterjacht, dan kan dat.

De ontwerpstudio is groter in vergelijking met de 3DS-versie. Er is een uitgebreid pallet aan make-up en de pruikenwinkel puilt uit van haarstijlen en kleuren. Zo kun je de Mii-poppetjes best aardig laten lijken op Harry of Frenkie. Heb je geen zin om zelf al die karakters te maken, dan pak je gewoon Mii-poppetjes die anderen hebben gedeeld.

Elk karakter krijgt ook een eigen persoonlijkheid. Het is handig om een evenwichtig team samen te stellen. Louter eigenwijze Mii’s meenemen is bijvoorbeeld niet handig. Een eigenwijs figuur denkt de klus wel in zijn eentje te kunnen klaren.

Met verschillende persoonlijkheden zijn de monsters die je tegenkomt makkelijker te verslaan. Het paard dat later in de game verschijnt, helpt ook mee.

Opa is een tovenaar

En dan kun je de karakters nog indelen in een klasse, wat ook weer effect heeft op de vechtvaardigheden. Maak je van je opa een tovenaar dan heeft hij speciale krachten en priester Frenkie kan teamgenoten genezen.

Zoals het een goede role playing- game betaamt, staat Miitopia ook bol van de gesprekken. Die vinden niet alleen plaats in het dorp of in het strijdperk. Na een gevecht mag je even bijkomen in de herberg. Daar bloeien relaties op. Of juist niet.

Zet twee karakters bij elkaar op de kamer en kijk wat er gebeurt. Vinden ze elkaar aardig, dan kan er zomaar een speciale band ontstaan. In dat geval laat je ze even een filmpje pakken. Andere karakters vliegen elkaar in de haren. Miitopia is eigenlijk net het echte leven. Op de monsters die gezichten pikken na dan.

Miitopia , gespeeld op Nintendo Switch. Ontwikkelaar en uitgever Nintendo. Leeftijd 7+.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
Gaming
Play
Plus artikel gelezen
Je las zojuist een artikel.
Onbeperkt PREMIUM-artikelen lezen?

Lees nu PREMIUM vanaf € 1,15 per week. Je krijgt dan onbeperkt toegang tot al onze artikelen, video’s, columns en meer.

Probeer PREMIUM direct