Op WK afstanden wordt gestreden om laatste vier medailles

Nog vier afstanden en dan zit het WK afstanden er op. In Inzell worden vandaag gestreden om de wereldtitels op de 1500 meter en de massastart.

Bij de vrouwen hoopt Ireen Wüst afscheid van het WK te nemen met goud op de 1500 meter. Ze liet er zaterdag de 1000 meter zelfs voor schieten. ,,De 1500 meter is mijn belangrijkste afstand. Daar heb ik de meeste kans op de titel.’’

Wüst is zonder verwachtingen naar Inzell gekomen. Het ziekbed en overlijden van haar beste vriendin Paulien van Deutekom heeft het hele seizoen in de war geschopt. ,,Normaal kan ik altijd wat extra’s op het WK. Ik vertrouw er op dat dat nu ook gaat lukken.’’

Amerikaanse is favoriet

Antoinette de Jong schaart zichzelf niet meteen in het rijtje der kanshebbers. ,,De 1000 meter wie in moaie waarming-up foar de 1500. Mar der moat al wat barre. Myn lêste 1500 meter wie by it EK allround. We sille it sjen.’’

Melissa Wijfje van het Friese gewest is de derde Nederlandse die in de baan komt. Brittany Bowe is favoriet. De Amerikaase is leider in het wereldbekerklassement.

Nuist aast op revanche

De drie Nederlandse mannen die in actie komen op de 1500 meter zijn stuk voor stuk kanshebber op eremetaal. Kjeld Nuis en Thomas Krol wonnen dit seizoen al een World Cup, Patrick Roest is het hele seizoen al in vorm. ,,De afstanden waar ik de meeste kans op heb, zijn geweest’’, zei hij.

Voor Nuis staat de 1500 meter in het teken van de revanche na het mislopen van goud op zaterdag. Op de 1000 meter werd hij slechts derde. Thomas Krol eindigde met het zilver om de nek.

Denis Joeskov lijkt de te kloppen man. De Russische leider in het wereldbekerklassement won drie World Cups.

Massastart is slotonderdeel

Het WK sluit af met de massastart. De Nederlandse troef bij de vrouwen is Irene Schouten. Zij wordt tijdens de minimarathon bijgestaan door Melissa Wijfje. Bij de mannen moeten Nederlands kampioen Douwe de Vries en  Chris Huizinga de strijd aangaan.

Cheon-Ho Um en Francesca Lollobrigida zijn de leiders in de World Cup. Seung-Hoon Lee en Nana Takagi zijn de titelverdedigers. Zij wonnen twee jaar geleden in Gangneung de allereerste wereldtitel op de massastart.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement