Oostenrijk en Oekraïne willen niets weten van een akkoordje op EK

Oostenrijk en Oekraïne willen niets weten van een akkoordje op EK ANP

Oekraïne en Oostenrijk gaan maandag in hun onderlinge duel in de groepsfase van het Europees kampioenschap allebei voor de winst. Beide landen hebben naar alle waarschijnlijkheid aan een gelijkspel genoeg om de achtste finales te halen, maar van een onderling akkoord is geen sprake, verzekerden de bondscoaches en spelers zondag.

Bij een gelijkspel komen de twee landen, achter groepswinnaar Nederland, op 4 punten uit. Oekraïne gaat dan, vanwege een beter doelsaldo, als nummer 2 door. Oostenrijk behoort met 4 punten naar alle waarschijnlijkheid tot een van de vier beste nummers 3.

"We gaan het veld op om te winnen", zei Georgi Boesjtsjan, doelman van Oekraïne. "Wij willen niets anders", aldus de Oostenrijkse middenvelder Konrad Laimer.

Oostenrijk, dat de groepsfase op een EK nog niet eerder wist te overleven, heeft weer de beschikking over Marko Arnautovic. De oud-speler van FC Twente was tegen Oranje (2-0 verlies) geschorst. "Tegen Oekraïne zal ik weer 100 procent alles geven voor Oostenrijk", beloofde Arnautovic.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport