Ook in Bundesliga steeds meer duels zonder publiek

Ook in Bundesliga steeds meer duels zonder publiek ANP

Het coronavirus treft ook de Bundesliga. Steeds meer deelstaten besluiten wedstrijden zonder publiek te laten spelen. Een daarvan is de derby tussen Borussia Dortmund en Schalke 04 van komende zaterdag 14 maart, een duel waar doorgaans 80.000 voetbalfans op afkomen.

"Het is geen grap en we willen ook de wedstrijd niet verpesten, maar dit gaat over leven en dood", zei burgemeester Ulrich Sierau van Dortmund. Hij kondigde vast aan dat de topper tussen Dortmund en Bayern München op 4 april waarschijnlijk ook zonder publiek zal plaatsvinden.

De wedstrijd tussen Borussia Mönchengladbach en 1. FC Köln op woensdag 11 maart vindt ook plaats achter gesloten deuren, evenals die op maandag 16 maart tussen Werder Bremen en Bayer Leverkusen.

De Duitse minister van Volksgezondheid Jens Spahn heeft de autoriteiten in de deelstaten geadviseerd evenementen waar meer dan duizend mensen bijeenkomen te schrappen. De Duitse voetbalbond streeft ernaar zo veel mogelijk vast te houden aan het competitieprogramma, maar laat het aan de plaatselijke autoriteiten om te beslissen of publiek wel of niet wordt toegelaten.

home
net-binnen
menu