Ook UDIROS maakt de stap naar prestatievoetbal op zaterdag

De voetbaltak van omnivereniging UDIROS uit Nieuwehorne komt met ingang van volgend seizoen met het prestatieteam uit op zaterdag.

Tijdens een speciale ledenvergadering op vrijdag 1 februari werd de overstap van speeldag beklonken. Dit naar aanleiding van een vraaggesprek onder de spelende leden en vrijwilligers over het beste toekomstscenario voor UDIROS. Uit de uitkomsten bleek de draagkracht voor zaterdagvoetbal groot. Met de overstap wil UDIROS onder meer inspelen op de wens van jeugdspelers.

,,Wij denken dat we hiermee de continuïteit van de club kunnen waarborgen'', aldus voorzitter Henk Kruizinga van de voetbalafdeling van de omnivereniging uit Nieuwehorne. ,,De zondag wordt steeds meer een familiedag en dat merkten wij ook. Daardoor zagen wij een probleem in de aanwas en onze jeudgspelers geven aan liever op zaterdag te spelen. Ook in Friesland stappen steeds meer clubs over. Dit is een nieuwe start. Wij hebben gezegd, laten we de eerste zijn in de eigen regio.''

Nu nog alle teams op zondag

UDIROS komt nu nog uit in de vierde klasse op zondag, na de degradatie uit de derde klasse afgelopen seizoen. Tevens spelen het tweede en derde team hun wedstrijden op zondag.

Per ingang van volgend seizoen spelen het eerste en tweede elftal van UDIROS op zaterdag. Op zondag blijft een recreatief team actief. UDIROS heeft toestemming van de KNVB gekregen volgend seizoen met het 'nieuwe' eerste elftal in de vierde klasse van het zaterdagamateurvoetbal in te stromen mits het zich handhaaft in de huidige zondagcompetitie.

Trend in amateurvoetbal

De club volgt daarmee een trend in het amateurvoetbal, voetballen op zaterdag wint terrein ten opzichte van de zondag. In Friesland zeiden afgelopen jaar onder andere Franeker, Zwaagwesteinde, Sint Jacob en Flamingo het zondagvoetbal (tijdelijk) vaarwel. Eerder deden clubs als Leovardia, Wolvega, Bakhuizen en Stiens dat al.

Lees ook: Leden SC Franeker kiezen voor zaterdag

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement