Ook Paris Saint-Germain - Dortmund zonder publiek

Ook Paris Saint-Germain - Dortmund zonder publiek ANP

Het duel uit de Champions League tussen Paris Saint-Germain en Borussia Dortmund wordt woensdag zonder publiek gespeeld. Dat maakte de politie in Parijs bekend. De Duitsers verdedigen in de Franse hoofdstad een 2-1-voorsprong uit het eerste duel. Inzet is een plaats in de kwartfinales.

De maatregel werd eerder al van kracht voor de wedstrijd tussen Valencia en Atalanta Bergamo, die dinsdag in Spanje wordt gespeeld. In tal van Europese landen wordt inmiddels achter gesloten deuren gevoetbald vanwege het virus. Paris Saint-Germain zag om diezelfde reden afgelopen zaterdag het uitduel in de Ligue 1 bij Straatsburg uitgesteld worden. De club had de stoeltjes in het eigen Parc des Princes volgens de krant l'Équipe al gedesinfecteerd. Zondag werden in Frankrijk bijeenkomsten waarbij meer dan 1000 personen aanwezig zijn in principe verboden. In Frankrijk zijn meer dan 1100 mensen besmet en negentien mensen zijn aan de gevolgen van die besmetting overleden.

Voetbalbond UEFA heeft laten weten dat er voor journalisten geen gelegenheid is in de mixed-zone met spelers te praten. Diezelfde maatregel namen Feyenoord en PSV zondag al. In Parijs zullen spelers alleen aan de rand van het veld door de daar toegelaten tv-zender worden geïnterviewd. Borussia Dortmund had al besloten dat spelers en stafleden afgezonderd naar Parijs zouden vliegen en niet, zoals gebruikelijk, in een vliegtuig met sponsors en journalisten. Spelers maken geen selfies meer met fans en trainingen zijn voorlopig besloten.

home
net-binnen
menu