Ook FC Twente-Cambuur bij 'afwijkende' duels

Het eredivisieduel tussen FC Twente en SC Cambuur (3-0) van 20 februari wordt door de KNVB onder de loep genomen vanwege afwijkend gokgedrag.

Cambuur is zaterdagochtend op de hoogte gesteld door de voetbalbond. ,,Het mag voor zich spreken dat wij volledige medewerking zullen verlenen aan een eventueel onderzoek'', reageert algemeen directeur Ard de Graaf op de clubsite. ,,Ondanks het feit dat er geen officiële verdachtmakingen zijn, betreuren we het dat het Nederlandse voetbal en SC Cambuur worden genoemd in deze zaak.''

De afwijkingen zijn geconstateerd door een Duitse kansspelaanbieder. Ook bij FC Utrecht - Willem II (2-1) van 21 februari is een afwijkend gokpatroon waargenomen.

Eerder kwam NEC-Willem II (1-0) van 17 januari dit jaar om dezelfde reden in het nieuws.

De KNVB neemt dergelijke signalen altijd serieus, maar benadrukt dat afwijkend gokgedrag iets anders is dan dat de wedstrijden gemanipuleerd zijn.

Zo kan het zijn dat quoteringen op wedstrijden of een combinatie van wedstrijden zeer gunstig waren en dat daardoor het aantal inzetten toenam.

Tegelijkertijd laat de voetbalbond weten dat een afwijkend gokpatroon een indicatie kan zijn van manipulatie. De KNVB verzamelt zoveel mogelijk informatie over deze wedstrijden voordat het eventueel overgaat tot verdere actie.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement