Ook Elia verlengt contract bij Feyenoord

Eljero Elia blijft langer bij Feyenoord voetballen. De buitenspeler en de Rotterdamse voetbalclub bereikten dinsdag een akkoord over verlenging van zijn contract tot medio 2018, zo maakte Feyenoord bekend. Het vorige contract van Elia liep tot 2017.

De 29-jarige Elia is na Tonny Vilhena, aanvoerder Dirk Kuijt, doelman Kenneth Vermeer en middenvelder Karim El Ahmadi de vijfde basiskracht die deze zomer heeft bijgetekend bij Feyenoord.

Elia kwam tijdens zijn eerste seizoen in De Kuip tot 31 competitiewedstrijden en zes bekerduels voor Feyenoord. De 28-voudig international scoorde in die wedstrijden negen keer en gaf vijf assists. Het belangrijkste doelpunt van Elia was de winnende treffer in de bekerfinale tegen FC Utrecht in april.

Vertrouwen

,,Eljero is in zijn eerste jaar als Feyenoorder beslissend geweest voor het team'', zegt technisch directeur Martin van Geel. ,,Zijn inbreng is van grote waarde geweest voor ons en we zijn daarom erg blij dat we hem langer aan Feyenoord hebben kunnen binden. Met zijn kwaliteiten en ervaring hebben we Eljero er graag bij, zeker met het oog op de Europese wedstrijden van komend seizoen.''

Het doet Van Geel goed dat belangrijke spelers hebben besloten bij Feyenoord te blijven. ,,Dat zegt iets over het vertrouwen dat deze spelers hebben in Feyenoord. Zij zijn er allemaal van overtuigd dat het winnen van de KNVB-beker een stap in de richting kan zijn naar meer succes.''

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement