Onze man in Rio: einde van een tijdperk

Renze Lolkema doet voor de Leeuwarder Courant en Dagblad van het Noorden verslag van de Olympische Spelen vanuit Rio de Janeiro. Dagelijks hebben wij hem aan de lijn om te horen welke wedstrijden hij voor ons gaat volgen.

Hoe is het in Rio vandaag? Gisteren zag het er nogal nat en grijs uit.

Het was gisteren een druilerige dag. Typisch Hollands weer, zullen we maar zeggen, En daar zijn we natuurlijk niet voor naar Brazilië gekomen.

Trouwens, officieel is het hier winter hè? Je zou het daarom wel de Winterspelen mogen noemen. Afijn, vandaag zou het in Rio vooral droog blijven en voor Braziliaanse begrippen frisjes, ongeveer een graad of 20.

Waar ga je vandaag heen?

Ik ga straks naar Henk Grol, kijken of zijn obsessie voor goud daadwerkelijk die plak oplevert. En vanavond naar de finale van Ranomi Kromowidjojo. Vooral voor haar dient een einde van een tijdperk zich aan. Als zevende door naar de finale van de 100 meter vrije slag, dat zijn we niet gewend. Het zegt blijkbaar veel over de huidige stand van zaken in het Nederlandse zwemmen.

En dat Holland Heineken Huis is dat wat? 

Gisteren was ik voor het eerst in het Holland Heineken Huis. Wat een feest. En wat een warm bad voor de wielrenners die voorlopig voor de Nederlandse medailleoogst zorgen. Hopen dat Henk Grol vanavond net zo'n dampende nacht mee mag maken!

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement