Onze man in Rio: Het Epke-moment van Sanne

Renze Lolkema doet voor de Leeuwarder Courant en Dagblad van het Noorden verslag van de Olympische Spelen vanuit Rio de Janeiro. Dagelijks hebben wij hem aan de lijn om te horen welke wedstrijden hij voor ons gaat volgen.

Zo wat een prestatie van Sanne Wevers gisteren. Had jij het verwacht?

Sanne zorgde voor het Epke-moment van Rio. Epke knalde er in 2012 een oefening uit die zo verbijsterend goed was dat hij alleen maar met goud naar Lemmer kon gaan. Sanne zette gisteravond een show neer die zo verbluffend mooi en origineel was dat de jury er nog een keer naar moest kijken: alsof niemand z'n ogen kon geloven. 

Heb je het met eigen ogen gezien?

Ik was er helaas niet bij, ik zat te wachten op wind bij Marit Bouwmeester. En toen die eindelijk opstak, waaide die weer te hard. Het was me wat.

En hoe komt het vandaag?

Als het vandaag een beetje waait, zeilt ze met goud terug naar Warten. En mocht er weer gaan wind staan, dan is het goud sowieso voor haar. De medaillerace wordt niet voor de derde dag uitgesteld.

Sta jij ook weer op het strand? Of ben je nu wel in de turnhal?

Ik zit vandaag zelf bij Epke Zonderland. Daarnaast werk ik samen met collega's die bij Marit op het strand staan. En natuurlijk hoop ik vanavond op een gouden moment in het Holland Heineken House. Twee Friezen op het podium, het zou fantastisch zijn.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement