Onze man in Rio: 'Er is een tandje teruggeschakeld'

Peter van der Meeren doet voor de Leeuwarder Courant en Dagblad van het Noorden verslag van de Paralympische Spelen vanuit Rio de Janeiro. Dagelijks hebben wij hem aan de lijn om te horen welke wedstrijden hij voor ons gaat volgen.

Hoe is het in Rio? Al een beetje gesetteld en hoe komt de stad op je over?

Alles goed in Rio. Zeker voor de sporters. Wel kun je merken dat er na de Olympische Spelen een tandje terug is geschakeld. Veel verbindingen zijn geschrapt en dat maakt het reizen naar de wedstrijdlocaties lastiger en tijdrovender.

Wat heb je vandaag op het programma staan en moeten wij ook volgen?

Ik ga naar Alyda Norbruis uit Ureterp Zij kan als wielrenster op de baan Nederland de eerste medaille bezorgen. Om ongeveer half vier weten we meer. Is ze eerste of tweede dan is ze finaliste en al zeker van ten minste zilver

Leven de paralympische spelen in de stad?

De mensen hebben hier andere zorgen. Er zijn grote politieke en economische problemen. Rellen op straat, protesten tegen de overheid. Tijdens de opening van de Paralympische Spelen werden vertegenwoordigers van de regering uitgefloten. Ik maak daar voor onze zaterdagkrant reportage over.

[firstName], je hebt net een artikel gelezen! Nu je hier toch bent, vragen we graag je aandacht voor het volgende:

Je hebt op dit moment een gratis account. En dat is natuurlijk prima. Je hebt daarmee toegang tot een belangrijk deel van het nieuws dat onze 100+ journalisten elke dag brengen, maar je mist nu wel veel. Zo kan je niet onbeperkt onze verdiepende LC+-artikelen lezen en heb je ook geen toegang tot onze digitale krant. Zonde natuurlijk! Daarom bieden we je graag een proefabonnement aan, zodat je kennis kan maken met alle interessante extra’s die je nu mist.

Onze LC+-artikelen bieden verdieping van het nieuws. Ook de extra's van de Leeuwarder Courant vallen onder LC+, zoals bijzondere columns en commentaren. Met trots gemaakt voor de lezers die willen weten hoe het écht zit. In tekst, foto en video leggen wij uit wat het nieuws betekent voor jou en jouw omgeving.

Bekijk proefabonnementen
Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement

Aanmelden LC-nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het belangrijkste nieuws