Onze man in Pyeongchang: 'Het brons van Leenstra bezorgde me kippenvel'

Iedere dag stellen wij drie vragen aan onze sportverslaggever Johan Stobbe in Pyeongchang. Hij vertelt over de openingsceremonie, welke wedstrijden hij gaat volgen en zijn verwachtingen van de komende weken.

Alle drie goed, je voorspelling van de 1500 bij de vrouwen. De lat ligt nu wel heel hoog voor de volgende glazen bol-voorspellingen. Kun je de druk aan?

Nee, ik zou wel eens aan de druk ten onder kunnen gaan. DWDD, Jinek, Hea, iedereen hangt al aan de lijn om mee te liften op het succes. Nee, zonder gekheid. Het is natuurlijk prachtig dat het goed is, maar het blijft in zekere zin natte-vingerwerk. Gecombineerd met een beetje kennis van zaken. Ik was gisteravond blijer met het succes van Nederland. Vooral van het brons van Marrit Leenstra bezorgde me kippenvel. Ze komt uit een buurdorp van me en dat zorgt toch voor een beetje chauvinisme. Ik volg haar al jaren en vaak stonden we tegenover elkaar te praten over weer een vierde plaats. Vaak vloeiden tranen, maar nu glinsterden haar ogen van blijdschap. Dat is mooi om mee te maken. Ik zal haar bij een volgende voorspelling op 1 zetten. Wellicht helpt het.

Ik heb begrepen dat je jonge fans hebt van je video's, vertel!

Ja, er is een parodie gemaakt. Tranen in de ogen. Mijn dochter en een vriendinnetje hebben een filmpje gemaakt waarin ze de de 5 kilometer mannen voorspelden. Brilletje op, Friese vlag erbij en schudden maar met die bol. Wat denk je? Alle drie goed. Al verdenk ik ze ervan dat ze het filmpje pas na de finish hebben gemaakt.

Wat heb je vandaag op het programma staan?

Vanochtend eerst even naar de bergen geweest. Een interview gemaakt met een Friezin die bij de bobsleebaan werkt. Op het moment van tikken zit ik in het immense Main Press Centrum in Pyeongchang. Met een reden. Tijdens de wedstrijden ligt het draadloze internet telkens plat. Dat is heel vervelend, onwerkbaar eigenlijk. Dus maar een kabelaansluiting gekocht voor twee en een halve ton wonnetjes. Straks terug naar beneden en dan vanavond naar de tweede dag van het shorttrack. Maar eens kijken wat Daan, Itzhak, Dennis en Sjinkie vandaag kunnen.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement