Omvang zegt Rooney niets

Qua inwonersaantallen is Engeland tegen IJsland een ongelijke strijd, maar dat zegt Wayne Rooney helemaal niets. De Engelse aanvoerder benadrukt dat het maandag in Nice gewoon elf tegen elf is. ,,De grootte van een land is slechts een getal. IJsland staat met evenveel spelers op het veld als wij, dus wat dat betreft is het helemaal in balans'', zei de aanvaller van Manchester United, die door bondscoach Roy Hodgson op het EK vooral als middenvelder wordt gebruikt.

Rooney voert het land aan dat bijna 55 miljoen inwoners telt, opponent IJsland telt amper 335.000 burgers. De eilandbewoners hebben op het EK hun voetbalsprookje weer met een paar hoofdstukken uitgebreid. IJsland debuteert in Frankrijk op een Europese eindronde en bleef in de groepsfase ongeslagen. Met vijf punten kwalificeerde de ploeg zich zelfs voor de achtste finales.

,,We hebben respect voor de prestaties van IJsland op dit toernooi'', zei Rooney. ,,Ze zijn moeilijk te verslaan. We moeten ons beste voetbal spelen om ze te kloppen, dat weten we.''

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement