Olde Riekerink wil zorgen voor verbinding bij SC Heerenveen

Jan Olde Riekerink is de komende twee jaar trainer van SC Heerenveen. Hij werd donderdagmiddag gepresenteerd in het Abe Lenstra-stadion.

,,Ik ben een blije en trotse trainer”, zei hij. ,,Blij omdat ik trainer in de eredivisie zal zijn. Dat ambieerde ik heel erg. Trots omdat ik twee jaar trainer mag zijn van Heerenveen, een club met traditie die ontzettend aanspreekt.''

,,We hebben elkaar in gesprekken in drie dingen gevonden”, vervolgde Olde Riekerink. ,,In de eerste plaats het opleiden van talenten. Dat past bij heet Nederlandse voetbal, maar zeker ook bij Heerenveen. Met opleiden heb ik veel ervaring. Daar wil ik graag specifiek op insteken.”

,,Ook wil ik inzetten op een topsportmentaliteit. En ten derde wil ik binden. Het familie- en wij-gevoel wil ik versterken, zowel met de staf als de mensen op de werkvloer.

Verbinden heeft ook te maken met een manier van spelen. Daarmee maak je connectie met het publiek. Het gaat hier niet alleen om resultaat, maar ook om vermaak. Ik wil daarbij ook binding krijgen met streek en omgeving. Daarom ga ik hier ook wonen.”

,,Het zal ongelooflijk hard werken zijn", zei hij tot slot. ,,Maar ik heb er zin in om er een mooie job van te maken.”

Lees vanavond een interview met de trainer op LC.nl.

(Gebruikers van de app klikken hier om de video te bekijken)

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement