Oerwoudgeluiden bij Harkemase Boys

Harkemase Boys won zaterdagmiddag met 2-0 van VVOG. Na het duel werd echter vooral gesproken over oerwoudgeluiden ten opzichte van VVOG-aanvaller Pernelly Biya.

Harkemase Boys kwam in de eerste helft via Rolf Dijk op voorsprong en had bij rust al met 5-0 voor moeten staan. Na de pauze kwam VVOG sterk uit de kleedkamer en drukte het de Harkieten naar achteren.

Na ruim een uur spelen benutte Robin Huisman de Jong een strafschop: 2-0.

Oerwoudgeluiden

Vijf minuten voor tijd werd het duel ontsierd door oerwoudgeluiden. Het betrof een eenmansactie. De betreffende persoon werd direct van het complex verwijderd.

Assistent-trainer Henk Drost kreeg rood van scheidsrechter Gert Keijl, vanwege aanmerkingen. Biya ging daarop door het lint. VVOG wilde niet meer verder voetballen en toen staakte Keijl de wedstrijd. De vijf minuten die nog resteerden, werden niet uitgespeeld. De teams stonden wel weer op het veld, maar wilden niet verder spelen.

Het bestuur van Harkemase Boys onderzoekt het voorval en zal maatregelen nemen.

,,Ik wil hier eigenlijk over de leuke wedstrijd tegen VVOG praten, maar dat kan nu niet'', zei trainer Jan Vlap na de wedstrijd. ,,Waanzin wat er is gebeurd. Dat moet keihard afgekeurd worden.''

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
Harkemase Boys