Nilis op vrijblijvende basis terug bij Anderlecht

Nilis op vrijblijvende basis terug bij Anderlecht ANP

Luc Nilis keert terug bij de Belgische voetbalclub Anderlecht. De 53-jarige Belg, die tussen 1986 en 1994 in Brussel speelde, gaat vanaf maandag op vrijblijvende basis meekijken bij de hoofdmacht van trainer Vincent Kompany. Nilis liet begin deze maand zijn contract bij de Turkse club Ankaragücü ontbinden. De Belg werkte in Ankara als spitsentrainer.

Anderlecht heeft Nilis uitgenodigd om een aantal weken de A-selectie te volgen en zijn expertise te delen met de technische staf. De voormalige aanvaller werkte eerder als spitsentrainer bij PSV, de club waarvoor hij tussen 1994 en 2000 speelde, en hij was assistent-trainer bij VVV. Nilis moest afgelopen zomer vertrekken uit Venlo omdat zijn contract niet werd verlengd.

Nilis sprak enkele maanden geleden zijn verbazing uit dat het voor hem zo moeilijk is om in België aan een baan te komen. "Dat ontgoochelt me, ik ben daar eerlijk in. Ik wil werken en belangrijk zijn voor een team. Misschien denkt men in België dat er geen behoefte is aan een specifieke spitsentrainer in de technische staf van een club."