Nieuwe voorzitter Barcelona bezoekt Koeman en selectie

Nieuwe voorzitter Barcelona bezoekt Koeman en selectie ANP

Joan Laporta heeft de ochtend na zijn verkiezing tot voorzitter van FC Barcelona meteen een bezoek gebracht aan de hoofdselectie van de club, die in voorbereiding is op de wedstrijd in de Champions League in Frankrijk met Paris Saint-Germain. Laporta sprak onder meer kort met trainer Ronald Koeman en enkele voetballers. De nieuwe voorman ging ook langs bij het vrouwenelftal, waar onder anderen Nederlands international Lieke Martens speelt.

Samen met zijn naaste begeleiders onderging Laporta eerst een test op het coronavirus, zodat hij bij een goed resultaat mee kan reizen naar Parijs voor de ontmoeting met PSG. Barcelona moet een op eigen veld opgelopen achterstand van 4-1 ongedaan maken. Laporta zei al daar het volste vertrouwen in te hebben. Hij ging ook nog even langs bij de basketbalafdeling van de club.

Kort na zijn verkiezing had Laporta een beroep gedaan op Lionel Messi om te blijven. Het contract van de Argentijnse vedette loopt aan het einde van het seizoen af.

Opvolger van Bartomeu

"Twintig jaar geleden kwam een klein mannetje in de jeugd bij onze club spelen", zo herinnerde Laporta zich. "Zijn naam was Leo. Het was mooi om te zien hoe hij als wereldster zijn stem bij deze verkiezing heeft uitgebracht. Messi houdt van Barcelona en Barcelona houdt van Messi."

De 58-jarige advocaat kreeg zondag tijdens de verkiezing de meeste stemmen van de 110.000 'socios'. Hij versloeg voormalig directeur Toni Freixa en ondernemer Victor Font met ruim verschil. Laporta is de opvolger van Josep Maria Bartomeu, die eind oktober onder grote druk opstapte. De club kampt met een gigantische schuld.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport