'Nieuw' Camp Nou krijgt uitbreiding en dak

Het stadion van FC Barcelona ondergaat de komende jaren een flinke metamorfose. De Catalaanse club onthulde donderdag de plannen voor 'Nou Camp Nou'. Alle tribunes worden overdekt en de capaciteit wordt uitgebreid naar ongeveer 105.000 plaatsen. Momenteel biedt het stadion plaats aan 99.000 supporters, waarmee Camp Nou al het grootste stadion van Europa is.

Lionel Messi, Andrés Iniesta, Sergio Busquets en Javier Mascherano onthulden samen met trainer Luis Enrique en voorzitter Josep Bartomeu een maquette van het nieuwe uiterlijk van het stadion. Het ontwerp is gemaakt door een Japanse architectenbureau.

Buiten de wedstrijden om is Camp Nou ook een belangrijke toeristische attractie in Barcelona. Tijdens de verbouwing, die volgend jaar begint en in 2021 klaar moet zijn, wordt een promenade aangelegd met royaal uitzicht over de stad. Bartomeu wilde niet te diep ingaan op de vraag of het stadion de naam gaat dragen van de onlangs overleden Johan Cruijff. ,,Daar hebben we binnen het bestuur wel over gepraat'', was het enige dat hij kwijt wilde.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement