Niersbach in beroep tegen schorsing

Wolfgang Niersbach gaat in beroep tegen de schorsing die de ethische commissie van de FIFA hem heeft opgelegd. ,,Ik vind de straf overdreven. Na overleg met mijn advocaten heb ik besloten beroep aan te tekenen'', aldus de voormalig voorzitter van de Duitse voetbalbond.

De FIFA schorste Niersbach voor een jaar omdat hem wordt verweten onvoldoende te hebben gereageerd nadat misstanden rond het WK-bid van 2006 aan het licht waren gekomen. Niersbach, vooraanstaand bestuurder van de FIFA, was destijds vicevoorzitter van het organisatiecomité van het betreffende WK, dat in Duitsland werd gehouden. Na onderzoek bleek onlangs dat het organisatiecomité via via 10 miljoen euro naar een rekening in Qatar had overgemaakt. Waarom bleef onduidelijk. Niersbach ondernam in deze zaak geen actie. Ook wordt hem belangenverstrengeling ten laste gelegd.

Niersbach erkende eerder wel dat hij tijdig alle betrokken instanties over de omstreden betalingen op de hoogte had moeten stellen. De straf vindt hij echter overdreven.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement