Net geen podiumplaats voor De Vries in Formule E

FOTO MERCEDES BENZ /LAT IMAGES

Nyck de Vries is zaterdagavond als vijfde geëindigd in de Formule E-race in het Chileense Santiago. Even leek hij op weg naar een podiumplaats, maar een tijdstraf gooide roet in het eten.

De vijfde plaats was nog altijd een prima prestatie, aangezien de 24-jarige coureur uit Uitwellingerga als achtste was gestart. De dit seizoen in de elektronische raceklasse debuterende De Vries bleef bovendien Mercedes-teamgenoot Stoffel Vandoorne voor. Dat lukte hem ook al in de kwalificatie.

,,Mijn snelheid was goed, ik kon me een weg naar voren vechten. Jammer van de straf, maar al met al was het een goede race”, verklaarde de Twellegeaster na afloop.

Tijdstraf

De Vries verloor bij de start twee plaatsen, maar knokte zich gaandeweg de race langs onder meer zijn Belgische ploeggenoot en nog een handvol andere coureurs. Hij bleef uit de problemen, haalde deze en gene in en leek zelfs een podiumplaats te pakken in wat pas zijn derde Formule E-race ooit was.

Omdat Mercedes de koeling van de motor niet goed aanpakte (,,We hebben een fout gemaakt”, zei teambaas Ian James) kreeg De Vries een tijdstraf van vijf seconden. Daardoor werd hij als vijfde geklasseerd.

Max Günther

In de strijd om de titel staat De Vries nu elfde, nadat hij bij de eerste races Saudi-Arabië zesde en zestiende werd. Ook toen gebeurde dat na een tijdstraf, ondanks een inhaalrace van de laatste naar de zevende plek.

De Duitser Max Günther werd winnaar in Santiago. In het klassement leidt Vandoorne de dans na drie races. De volgende wedstrijd is op zaterdag 15 februari. Mexico-stad vormt dan het decor voor de vierde ePrix van het seizoen.